Chiro Leest verwelkomt honderden lopers op 48ste crossweekend

Aantal keren bekeken: 316
0 0
Leestijd:1 Minuten

Tijdens het komend weekend heeft op de terreinen van Chiro Leest, aan de Kouter, het 48ste Crossweekend plaats van Vevoc. “We verwachten tijdens de tweedaagse loop- en cyclocrosswedstrijden weer honderden deelnemers”, zegt parcoursbouwer Geert Selleslagh.

De tweedaagse crossdagen van Vevoc zijn tot ver in de regio Mechelen gekend. Vorig jaar werd door corona de 48ste editie van de kalender geschrapt. Die heeft nu tijdens het komend weekend plaats.

Zaterdag 9 oktober staan de eerste cyclocrossen voor liefhebbers gepland. Het eerste startschot wordt om 13u gegeven voor kinderen in verschillende leeftijdsreeksen tot 16 jaar. Om 15u staan de veteranen (50-plussers) aan de startlijn en een uur later rijden de liefhebbers bij de mannen en vrouwen hun wedstrijden. De elite-mannen rijden de slotcross om 17u.

Zondag 10 oktober wordt iedereen uitgenodigd op de Crosslunch met stoofvlees en vol-au-vent. Om 14.30u starten de verschillende leeftijdscategorieën voor de loopcrossen. De miniemen (7-8 jaar) lopen hun 200 meter-wedstrijden en de masters komen aan de startlijn voor een loopcross van 2400 meter. Omstreeks 17.30u sluiten de heren masters af met een loopwedstrijd over een afstand van 4 kilometer.

Meer informatie over het programma en voorinschrijvingen is te raadplegen op www.crossweekend.be (ldn)

Deze website gebruikt cookies om te weten hoeveel bezoekers welke onderwerpen bekijken.