Corona

Update: Vandaag of morgen vindt u onze folder met Coronamaatregelen in uw brievenbus. Jammer genoeg moeten we nu reeds een wijziging aankondigen. Het viskraam ‘Visjes van Spiessens’ dat op woensdag een plaatsje kreeg op de parking van ‘t Hertsveld, moet op bevel van de overheid met onmiddellijke ingang hiermee stoppen. Bestellingen kunnen wel op woensdag en zaterdag tussen 11u en 13u afgehaald worden aan de hoevewinkel ‘t Hertsveld. Bestellingen doorgeven via 0473 670643, via bestellingen.spiessens@telenet.be
of via de website https://www.visjesvanspiessens.com/…/online-bestellen-bornem

Leest samen tegen Corona

DOWNLOAD HIER DE FOLDER

Het Coronavirus grijpt om zich heen. Door de aanbevelingen van de overheid strikt op te volgen (blijf in uw kot, hou afstand) en elkaar te helpen kunnen we deze moeilijke periode doorstaan.

Heb je hulp nodig?

Telefoneer je liever? 

  • Dan is er de hulplijn van de stad  0800 20800.
  • Dichter bij huis: Dorpsraad Leest: 0476 02 97 74

Wil je helpen?

Vele Leestenaars hebben zich al opgegeven als vrijwilliger. Je kan dat nog altijd doen. Geregistreerde vrijwilligers zijn verzekerd.  

  • via de website van stad Mechelen
    https://www.mechelen.be/meldjeaan/ 
    of
  • via info@leest.be.  Ook als je je huis niet kan of mag verlaten, kan je vrijwilliger zijn bv door mondmaskers te stikken, te koken  of iemand die alleen is op te bellen.

Koop lokaal

Belgische particulieren en bedrijven dragen door hun belastingen bij aan ons systeem van gezondheidszorg, dat we zo nodig hebben. Koop dus Belgisch. Iets te vieren? Koop nu al een geschenkbon.

Onze Leestse handelaars hebben hun werking aangepast om veilig te kunnen werken in tijden van Corona.   Wanneer thuislevering niet voorzien is, kan hiervoor beroep gedaan worden op een vrijwilliger.

Dit is de info waar we vandaag over beschikken – we actualiseren dit steeds op www.leest.be en in het infobord aan het dorpshuis. Heb je iets toe te voegen? Mail ons op info@leest.be.