Inspiratieavond windenergie en cohousing – Dorpshuis Leest

Aantal keren bekeken: 159
0 0
Leestijd:1 Minuten

De raadzaal was aardig volgelopen. Zo’n 25 Leestenaars zakten af naar het dorpshuis voor een inspiratieavond ingericht door Mechelen Klimaatneutraal over windenergie en over cohousing.

Leestenaar Cisse Vleminckx beet de spits af en lichtte toe hoe het co-housingproject van De Scherpen Horinck in de Grote Heide er momenteel voorstaat.

En welke de voordelen zijn van cohousing tegen het licht van ons huidig samenlevingsmodel. Zo kwamen we te weten dat de 7 individuele units (van 80 tot 135m²) BENs worden (Bijna-energieneutrale woningen) met duurzame bouwmaterialen en technieken (zonnepanelen, warmtepomp, …). En dat deze zullen grenzen aan gemeenschappelijke delen met uiteenlopende mogelijkheden:

  • Grote multifunctionele ruimte (eetruimte, ontspanning, workshops, ….)
  • Wasplaats, bergruimtes en fietsenberging
  • Een gedeelde tuin, zwemvijver en werkruimte

Naast de cohousing bevindt zich de hertenboerderij ‘Parkcoplus’ (boerderij, rondleidingen, verjaardagsfeestjes, sociaal-groene zorg), plukboerderij ‘Onzen Hof’ en er komt nog een Bed & Breakfast met enkele kamers. Er is ook nog ruimte voor andere projectideeën. De concrete plannen konden ingekeken worden.

Meer info bij cisse.vleminckx@telenet.be, 0486 85 68 54

De tweede spreker was een expert windenergie met Battelse roots. Dirk Knapen heeft zeer veel expertise m.b.t. windenergie, zowel in binnen-als buitenland. Hij leerde ons meer over de zin en onzin m.b.t. windenergie.

Veel dank ook aan Wereldwinkel Leest. Zij  zorgden voor een natje en een droogje. Zo werd er heel wat van de nieuwe wereldwinkelbieren geproefd én … goed bevonden.

Deze website gebruikt cookies om te weten hoeveel bezoekers welke onderwerpen bekijken.