Tot eind 2022 eenrichtingsverkeer op Leestsesteenweg voor heraanleg fietspad

Aantal keren bekeken: 158
0 0
Leestijd:1 Minuten

Bron: Het Laatste Nieuws

Aannemer Simons start volgende week met de heraanleg van het fietspad van de Leestsesteenweg. Tot eind dit jaar geldt er eenrichtingsverkeer.

Het stadsbestuur zet deze bestuursperiode extra in op het verbeteren van fietsinfrastructuur. De Lierse- en Leuvensesteenweg zitten in de laatste fase, nu is het de beurt aan de Leestsesteenweg. “De vernieuwing van het fietspad zorgt voor een verbeterd comfort op verschillende vlakken”, licht schepen van Openbare Werken Patrick Princen toe.

Monumentale boom

“De klinkers worden vervangen door een vlotrijdend asfalt, aan elke oversteekplaats worden de boordstenen verlaagd voor een betere overgang en aan bushaltes worden de boordstenen verhoogd om het instappen te vergemakkelijken. Om de monumentale boom aan het kapelletje alle ruimte te geven, wordt hier het fietspad rond de boom gelegd.”

De fietspaden langs de Leestsesteenweg in Leest worden vernieuwd
De fietspaden langs de Leestsesteenweg in Leest worden vernieuwd © David Legreve

Eenrichtingsverkeer

De werkzaamheden gebeuren in twee fasen. In de eerste fase (tot half november) wordt gewerkt vanaf de Gentsesteenweg tot de eerste ingang van Happyland, in de tweede volgt de rest. Voor het gemotoriseerd verkeer geldt op de plaats van de werken eenrichtingsverkeer in de richting van Leest-Dorp, over één rijstrook. In de eerste fase moeten ook fietsers omrijden, langs de Pennemeesterstraat en vervolgens een beveiligde strook langs de werken.

Antwerpsesteenweg

De totale kostprijs van de werken bedraagt 190.000 euro. Later komen ook nog de fietspaden van de Battelse- en Antwerpsesteenweg aan de beurt.

Bron: Tot eind dit jaar eenrichtingsverkeer op Leestsesteenweg voor heraanleg fietspad | Mechelen | hln.be

Deze website gebruikt cookies om te weten hoeveel bezoekers welke onderwerpen bekijken.