Aantal keren bekeken: 241
0 0
Leestijd:1 Minuten

Kleinkunst meezingavond samen met koor “KORILE”

Hierbij een verklarende tekst, geschreven door onze dirigent, Lode Tooten.

Iedereen heeft beslist herinneringen aan optredens van onze Vlaamse en Nederlandse kleinkunstartiesten.

In de jaren 60 en 70 waren er wekelijks optredens in onze steden en dorpen van Boudewijn De Groot, Miel Cools, de Elegasten, Miek en Roel, Wannes Van De Velde, Louis Verbeeck en zelfs Wim Sonneveld en Dimitry Van Toren. 

Wij zongen alle liedjes mee, kochten een gitaar en leerden de fingerpickings van onder andere Verdronken vlinder en Boer Bavo. In het jaar 1968 verscheen het kleinkunsttijdschrift Troubadour Met daarin zelfs liedjes teksten en akkoordenschema’s.

In de lezersrubriek kon je je eigen teksten laten beoordelen. Zo vond ik de teksten van Jo Van Beersel uit Heffen terug. Hij bleek  net zoals ik, een grote fan van Boudewijn de Groot te zijn.

Het was toen eind de jaren 60 begin jaren 70. We droomden ervan om samen een optreden te doen op het Zennegat in Battel. Dit optreden kwam er 25 jaar later onder de naam “De eenzame fietser” op het Zennegat. Later volgden er nog verschillende optredens zoals op het dorpsplein van Heffen. Bij het spelen en zingen van deze Boudewijn de Groot liederen moet ik met  weemoed denken aan deze jeugd herinneringen.

Lode

Onze dirigent Lode Tooten en de koorleden zullen jullie van  harte verwelkomen op 5 mei 2023  in Ter Coose ,Kouter 1A in Leest.

Deze website gebruikt cookies om te weten hoeveel bezoekers welke onderwerpen bekijken.