Gastblog Leo De Nijn

Wansmakelijke hondenbaasjes – Zomer 2022

Viervoeters vinden veel sneller de weg naar mijn hart dan mensen. Van de allerkleinste chihuahua tot de grootste loebassen, de newfoundlanders. Ze zijn de schattigheid zelve. De liefde die je van zo’n viervoeter krijgt, is onvoorwaardelijk. Maar dikwijls erger ik mij aan wat de honden tegen mijn brievenbus en de hagen van de tuinen van buren in mijn woonwijk, ‘De Maal’, achterlaten. 

Alleen mag ik het de dieren niet kwalijk nemen, maar de baasjes wel. Al van in de vroege ochtend, tot bij de avondwandeling, zie ik ze van achter mijn bureau hier voorbij trappelen. Maar helaas, alles wat een hond eet moet er ook weer uit. Belangrijk is dat deze hondenpoep op een correcte manier in de vuilnisbak terecht komt. Hondenpoep die niet in de vuilnisbak belandt, maar in de berm of op de stoep wordt gecategoriseerd als zwerfvuil. 

Ik ga de baasjes van de viervoeters niet allemaal over dezelfde kam scheren, maar op de enige lap bouwgrond dat ons in de Roekstraat nog rest, zie ik bijna elke dag dat hondenbaasjes zich daar van de poepzakjes ontdoen. Ze liggen er op hoopjes te stinken. Ik vind dat schandalig. Daar liever dan thuis bij het huishoudelijk restafval denken deze hondenliefhebbers. Het is triestig gesteld met het gedrag van sommige wansmakelijke hondenbaasjes. 

Misschien moeten ze in Mechelen eens te rade gaan bij het stadsbestuur van Roeselare. Daar hebben ze zelfs twee wandelroutes voor viervoeters uitgestippeld. Met onderweg hondentoiletten of hondenpoepbuizen. Dat zou misschien een oplossing zijn voor de hondenbaasjes die alle dagen met hun viervoeter door een woonwijk komen stappen…met een poepzakje in de hand, om het op het einde van de rit op iemand anders zijn eigendom te gooien. Misschien installeer ik nog wel eens een wildcamera om die respectloze man of vrouw te ontmaskeren. Een beetje streng? Ik vind van niet. Wie mijn mening niet deelt, is een leuke hond niet weerd.

Leo De Nijn

Deze website gebruikt cookies om te weten hoeveel bezoekers welke onderwerpen bekijken.